Oaky Moaky (Ardbeg / Ardmore)

Brouwerijnaam Brouwers 't Verzet
Land / Regio Belgie / West-Vlaanderen
Bierstijl Sour - Flanders Oud Bruin
Alcoholpercentage 7.5% vol.
Schenktemperatuur Is niet vermeld op de fles.
IBU/EBU Is niet vermeld op de fles.
EBC Is niet vermeld op de fles.
Barcode

Beschrijving gemaakt op 14-07-2019Dit bier is een bier van de bierstijl Sour - Flanders Oud Bruin en wordt zoals hierboven beschreven op de markt gebracht door Brouwers 't Verzet..

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur helder donker bruin en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige bruine structuur, die stabiel en ongelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim licht wand klevend.

Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond geen prikkelend gevoel naar voren.

De geur die gelijk opvalt is een whiskyachtige geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een notenachtige geur. De smaak van het bier is zuur en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een whiskyachtige boventoon en verder komt er een rookachtig en rood fruitachtig gevoel naar voren in de mond.